Hoe vertel je ragdoll-kat?

Om een ragdoll-kat te identificeren, moet u controleren of de kat blauwe ogen heeft, aangezien alle ragdoll-katten ze hebben. Kijk bovendien of het lichaam lichter van kleur is dan zijn gezicht, benen en staart, want dit is een ander belangrijk kenmerk van ragdoll-katten. Ragdolls zijn aan de grotere kant voor katten, maar ze zijn niet dik, alleen met grote botten. Ze rijpen langzaam, dus ze bereiken meestal pas hun volledige grootte en gewicht als ze vier jaar oud zijn.

Mannetjes bereiken meestal 15-20 pond op volwassen leeftijd, en vrouwtjes groeien meestal tot ongeveer 10-15 pond. Hun hoofden zijn wigvormig en ze hebben ronde snuiten, schedels met platte bovenkant en mollige wangen. Het lichaam van de Ragdoll is lang en gespierd, met een brede borst, zware en gedrongen benen, ronde poten en een dikke, korte nek. Hun pluimachtige staarten zijn bijzonder zacht en bossig.

Als je wilt vaststellen of een kat een Ragdoll is, moet je weten dat Ragdoll-katten een middelgrote bouw hebben met een lange vacht. Hun jassen hebben een manenachtige flare rond de nek. Hun vacht heeft een lichte basiskleur, met donkerdere kleuren rond het gezicht, de benen, de staart en de oren. Ze zijn typisch een lieve, knuffelbare en soms volgzame kat.

Ragdoll-ogen kunnen in verschillende vormen en blauwtinten voorkomen. Het is echter belangrijk op te merken dat ALLE raszuivere dieren blauwe ogen hebben. Ragdolls met de Seal-Tortie-puntkleur hebben crème tot reekalfachtige lichamen en de vacht is lichter in de buik en borst. Hun bruine punten worden samen gevlekt met rood of rood en crème.

Hun neusleer en kussentjes zijn zeehondenbruin dat gevlekt kan zijn in vlees of koraalroze kleur. Omdat Ragdolls stil, kalm en liefdevol zijn, kan het moeilijk voor je zijn om de signalen te vangen die je helpen te weten dat ze pijn hebben. Ragdolls hebben een unieke slappe persoonlijkheid en staan wereldwijd bekend als het kalmste, vriendelijkste en coolste kattenras. Ragdolls hebben ook de neiging om hun favoriete speelgoed tussen hun tanden te dragen - draven mee als een tevreden puppy.

De matig lange vacht van een Ragdoll heeft weinig ondervacht, wat betekent dat hij minder snel matteert en afwerpt, maar dat betekent niet dat de katten geen verzorging nodig hebben. In feite is de kans groot dat je een ragdoll-kat op zijn rug kunt wiegen, net zoals je zou doen met een baby. Ragdoll-katten zijn speels en geduldig en ze zijn gemakkelijk te vergeven aan een goedbedoelend kind dat de kat niet goed vasthoudt. Je zou foto's moeten zien met de variaties van deze Ragdoll-kleuringen om te zien of je kat op een van hen lijkt.

U kunt contact opnemen met de Ragdoll Fanciers Club International of de Cat Fanciers Association en hen om een mening vragen over uw kat. Afgezien van deze twee officiële methoden, kunt u erachter komen of uw kat een Ragdoll is of misschien een deel van Ragdoll door de kat te analyseren. Het is een goed idee om de zachte Ragdoll als een kat alleen binnenshuis te houden om hem te beschermen tegen aanvallen van honden of coyotes, ziekten verspreid door andere katten en de andere gevaren waarmee katten worden geconfronteerd die naar buiten gaan, zoals aangereden worden door een auto. Ragdoll-katten zijn de perfecte kat voor gezinnen die hun katten probleemloos willen kunnen vasthouden, evenals gezinnen die misschien kinderen hebben die te jong zijn om te begrijpen wat de juiste etiquette is om een kat vast te houden.

Ze maakten zich los van Baker en vormden de Ragdoll Fanciers Club International, met als doel het ras te standaardiseren en erkenning te krijgen door kattenregisters. Als je probeert erachter te komen in welke kleur je Ragdoll valt, lijken Tortie Lynx-punten meer op Lynx-puntige Ragdolls dan op Tortie-point Ragdolls. Als je hebt gezien dat ragdoll-kittens die met hun ouders worden geadverteerd, worden vermeld als een Mmit Seal Tortie Point en een Van Lilac Point, vraag je je misschien af wat die definities in vredesnaam betekenen. Ragdoll-katten hebben zijdeachtige, halflange vachten die minimale verzorging nodig hebben om klitvrij te blijven, maar ze moeten regelmatig worden gekamd.

Leave a Comment

All fileds with * are required