Wat is er zo speciaal aan ragdoll-katten?

Ragdoll-katten staan bekend als zachtaardig, kalm en sociaal. Aanhankelijk zonder veeleisend te zijn, hebben Ragdolls een bijna hondachtige toewijding aan hun baasjes. Sommige mensen zeggen ook dat ze zijn afgestemd op emotionele behoeften, een kenmerk dat hen tot een perfect gezelschapsdier maakt. Ann Baker, een fokker die in de jaren zestig in Californië woonde, wordt gecrediteerd voor het maken van de ragdoll (ze markeerde ook de naam).

Baker nam een gedomesticeerd langharig wit vrouwtje dat wild werd aangetroffen in haar buurt, en fokte haar met een andere langharige kat. De resulterende kittens waren de voorlopers van het Ragdoll-ras. Door te selecteren voor eigenschappen zoals een vriendelijke persoonlijkheid en lange, pluche vacht, produceerde Baker uiteindelijk de grote, zachte kat die we vandaag kennen en waar we van houden. Volgens de Cat Fanciers' Association (CFA) wegen mannelijke Ragdolls doorgaans tussen de 15 en 20 pond en vrouwtjes tussen de 10 en 15 pond.

Dat maakt ze iets groter dan andere katachtige zwaargewichten zoals de Maine Coon, die tot 18 pond kan wegen, en de Noorse boskat, die tot 16 pond kan wegen. Met felblauwe ogen en een luxe vacht zijn deze katten aantrekkelijk op basis van hun uiterlijk. Kijk dieper en je zult merken dat Ragdolls ook veel positieve persoonlijkheidskenmerken hebben. Ze zijn zachtaardig, vriendelijk, aanhankelijk, loyaal en nog veel meer.

Ragdolls zijn eigenlijk een van de langstlevende kattenrassen. Hoewel er veel discussie is over de gemiddelde leeftijd voor een Ragdoll, is men het er algemeen over eens dat ze tussen de 15-20 jaar leven. Ragdolls zijn grote, lieve katten die ongelooflijk geduldig en zachtaardig zijn. Ondanks hun imposante grootte zijn deze katten een kalm en rustig ras dat niets liever doet dan spelen en knuffelen met hun ouders.

Vanwege hun zachte, aanhankelijke en relaxte karakter zijn ragdoll-katten perfect voor gezinnen met kinderen. Ze spelen graag en doen dit met ingetrokken klauwen, wat zorgt voor veiligere interacties en helpt speelgerelateerde ongevallen te verminderen. Ragdolls zijn vriendelijke, aanhankelijke katten die van aandacht houden. Ze zijn speels, nieuwsgierig en energiek.

Ze spelen graag spelletjes met speelgoed en beginnen met dingen. Ze vinden het vaak leuk om naast iemand te kruipen. Dit ras staat bekend om zijn hoge intelligentie en vermogen om te trainen. Ze zijn ongelooflijk loyaal en liefdevol tegenover mensen.

De Ragdoll is een kattenras met een kleurpuntvacht en blauwe ogen. De morfologie is groot en gespierd, en het heeft een halflange en zijdezachte vacht. Ragdolls werden ontwikkeld door de Amerikaanse fokker Ann Baker in de jaren zestig. Ze staan vooral bekend om hun volgzame en kalme temperament, en aanhankelijke aard.

De naam 'Ragdoll' is afgeleid van de neiging van individuen uit het oorspronkelijke fokbestand om slap en ontspannen te worden wanneer ze worden opgepakt. Kijk maar eens naar deze hartverwarmende video van een Ragdoll genaamd Finn die duidelijk enthousiasme toonde bij het verwelkomen van het huis van de soldateneigenaar. Dus hoewel u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over de gezondheid van een Ragdoll-kat, is het toch goed om regelmatig controles bij de dierenarts in te plannen en op tekenen te letten dat uw ragdoll-kat zich niet goed voelt. Ragdolls hebben ook de neiging om hun favoriete speelgoed tussen hun tanden te dragen - draven mee als een tevreden puppy.

Hoewel Ragdoll-katten meestal lui en inactief lijken te zijn, hebben ze wel een speelse streak die van tijd tot tijd naar voren zal komen. Het zou ook voorkomen dat uw huismeubilair wordt bedekt met Ragdoll-bont, vooral tijdens de afscheidingsseizoenen van de lente en herfst. Omdat niemand echter helemaal weet welke kattenrassen Baker gebruikte om de Ragdoll te maken, blijft de oorsprong van de klassieke kleurpuntige vacht van het ras (een term die wordt gebruikt om een lichaam te beschrijven dat lichter is dan zijn „punten”, inclusief het gezicht, de benen, de staart en de oren) een beetje een mysterie. Honden die aanwijzingen kunnen volgen zoals „blijven” of „vertrekken”, kunnen ook vreedzaam naast Ragdolls bestaan.

Je ragdoll kan korte tijd alleen worden gelaten, bijvoorbeeld een werkdag, maar ze zullen je zeker missen. Als je liever een kat hebt die het grootste deel van zijn tijd binnenshuis met je loungt, dan is Ragdolls het. Omdat ze zo'n gemakkelijke aard hebben, doen Ragdoll-katten het niet zo goed buitenshuis en zijn ze dus bijzonder geschikt om binnenkatten te zijn. Omdat Ragdolls stil, kalm en liefdevol zijn, kan het moeilijk voor je zijn om de signalen te vangen die je helpen te weten dat ze pijn hebben.

Voer uw ragdoll kattenvoer van hoge kwaliteit en houd haar in de gaten om te veel eten te voorkomen, deze katten zijn vatbaar voor obesitas. Het ontstond in Riverside, Californië in de jaren zestig toen een dame genaamd Ann Baker een blanke vrouwelijke Angora-kat fokte met een mannelijke kat die eruitziet als een heilige kat van Birma om een nest kittens te produceren, waarvan geselecteerde katten verder werden gefokt om wat nu bekend staat als de Ragdoll te produceren. Ragdoll vitale statistieken Ragdolls zijn groot en sterk voor huiskatten; mannetjes kunnen 6-9 kg wegen en vrouwtjes 4,5-7 kg. .

Leave a Comment

All fileds with * are required