Zijn ragdolls groter dan Perzische katten?

Perzen zijn er in vele kleuren, effen, punt, chinchilla, gewoon. Het belangrijkste verschil tussen Perzen en Ragdolls is hun uiterlijk. Perzen zijn er in vele kleuren, effen, punt, chinchilla, om er maar een paar te noemen. ragdoll-katten hebben gekleurde puntjassen.

Ze hebben een donkerdere vacht aan hun oren, staarten en voeten. Sommige Ragdolls kunnen witte poten hebben, maar het bovenste deel van de voet en het been is wat kleurpunt wordt genoemd. Beide rassen zijn aanhankelijk en liefdevol met familie, maar de Perzische heeft de neiging om spelletjes en te veel activiteit uit de weg te gaan. De Ragdoll daarentegen speelt graag spelletjes en wordt beschouwd als een van de gemakkelijkere kattenrassen om te trainen.

Misschien kun je je ragdoll zelfs leren apporteren. Om deze redenen heeft de begripvolle en zachte Ragdoll meestal de voorkeur als familiekat voor huishoudens met kleine kinderen. Zowel Ragdolls als Perzische katten zijn erg sociaal en vriendelijk. Ze houden van menselijke interactie en genegenheid omdat ze zich aangetrokken voelen tot gezelschap en gezelschap.

Deze katten doen het goed met iedereen, zelfs met degenen die niet bekend zijn. Als je verliefd zou worden op Crookshanks - de gemberschoonheid van Hermelien in Harry Potter - terwijl je een voorliefde hebt voor grote blauwe ogen, zou het een hele taak zijn om te kiezen tussen de nobele Perzische en de glanzende Ragdoll. Het verschil in het temperament van de twee rassen is de belangrijkste doorslaggevende factor van de Ragdoll vs. De Ragdoll wordt gewoonlijk aangeduid als het uitbeelden van „hondachtig gedrag”, terwijl de Perzische kat heel goed de belichaming zou kunnen zijn van het verhaal dat katten hun mensen als bedienden houden.

Er is echter veel vaagheid rond de exacte bloedlijn van de afstamming van de Ragdoll. Selectief fokken - om te kruisen voor meer wenselijke kenmerken - was niet zo goed gedocumenteerd als nu (zoals ook duidelijk zal zijn in de geschiedenis van de Perzische). Het elegante ras bestaat al iets langer dan de Ragdoll. Toch heeft de Perzische een lange en ietwat verwarde geschiedenis met langharige katten uit Italië en Turkije.

Koningin Victoria was dol op de katachtigen en met haar genegenheid kreeg het ras waardering onder andere Royals. In de VS werden Perzische katten na de 19e eeuw behoorlijk populair. Perzen zijn niet zo groot als Ragdolls, maar hebben nog steeds een indrukwekkende omvang; vrouwtjes zijn tussen de 6 en 11 lbs. En mannetjes tot 12 lbs.

Ragdolls leven meestal tussen de 7 en 12 jaar, en Perzen lopen 8 tot 11 jaar niet te ver achter. Natuurlijk zijn dit slechts schattingen. Ragdolls en Perzen worden beide erkend door de Cat Fanciers' Association (CFA), de American Cat Fanciers' Association (ACFA), de Fédération Internationale Féline (FIFe) en The International Cat Association (TICA). Het opvallende kenmerk van de Perzen zijn hun ronde, platte gezichten.

Oogkleur kan variëren tussen blauw, groen en hazelaar en soms zelfs vreemde ogen (bijvoorbeeld een blauwe en een hazelaar). Afgezien van een grondige borstel elke dag, moet het gezicht van een Pers, vooral de ogen en neus, regelmatig worden schoongemaakt om traanvlekken en reumopbouw (ooggom) te voorkomen. En omdat ze platte gezichten hebben, kan eten een beetje een rommelige zaak zijn als je natvoer voert. Perzen en Ragdolls hebben erfelijke gezondheidsproblemen waar je op moet letten.

Deze omvatten polycystische nierziekte en hypertrofische cardiomyopathie. Bovendien is de Perzische ook vatbaar voor progressieve nieratrofie, blaasstenen, blaasontsteking en levershunts. Beide katten zijn geschikt om in een appartement te wonen; ze hebben echter lichaamsbeweging nodig om in topvorm te blijven. Hoewel het misschien een beetje uitdagend is om je Perzisch aan de lijn te leren lopen, kun je er misschien in slagen om je Ragdoll te laten wandelen.

Ragdolls zullen gemakkelijker te trainen zijn; helaas staat de Perzisch bekend als een langzame leerling en het is niet bekend dat hij goed traint. Dit betekent echter niet dat je dierbare Perzisch overal in huis potje zal doen. De Ragdoll kan echter kittenachtig gedrag behouden tot drie jaar oud, terwijl de Perziër iets sneller rijpt tot een kalme kat die van veel dutjes geniet. Als u op zoek bent naar een kat die past bij een rustige levensstijl, dan zijn Perzische katten het beste voor u.

Hoewel ze niet onvriendelijk zijn tegenover kinderen, tolereren ze mogelijk geen constante verstoringen. Als u besluit deze elegante kat in uw huis te verwelkomen, voer dan een gesprek met uw dierenarts over de erfelijke gezondheidsproblemen waarmee uw Perzisch te maken kan krijgen en hoe u deze het beste kunt vermijden. Kiezen tussen een Ragdoll en een Perzisch komt neer op je levensstijl en welk temperament daar het beste bij past. Ragdolls zijn misschien het meest geschikt voor grote huishoudens, terwijl Perzen misschien de voorkeur geven aan een rustigere omgeving.

Misschien wel het meest voor de hand liggende verschil tussen de Perzische en ragdoll betreft de vacht. Perzen zijn het klassieke langharige kattenras, met bijpassende verzorgingsvereisten. Ragdoll-jassen kunnen kort zijn of variëren tussen medium en lang. Zelfs de vachtstructuur van een langharige ragdoll verschilt echter van de Perzische, met een niet-matterende vacht.

Dit betekent dat de onderhoudsvereisten van de ragdoll veel minder zijn dan die van de Perzische. De laatste moet dagelijks worden geborsteld om zijn jas vrij te houden van matten en wirwar. Nee, Perzische en Ragdoll-katten zijn niet hetzelfde. Perzische katten hebben een ronder gezicht en een langere vacht, terwijl Ragdolls een langwerpig gezicht en een kortere vacht hebben.

Perzen wegen doorgaans ook minder dan Ragdolls. Mannelijke Perzische Ragdolls wegen zwaarder dan hun vrouwelijke tegenhangers. Ze hebben een gemiddeld gewicht van ongeveer 20 pond, terwijl vrouwelijke katachtigen van deze kruising doorgaans 15 pond wegen bij het bereiken van de volwassenheid. Perzische katten met een plat gezicht lopen meer risico op gezondheidsproblemen omdat ze een beperkte gezichtsstructuur hebben, daarom is ademen moeilijk.

Ragdolls zijn er in verschillende kleuren en patronen, die pas na een paar weken na de geboorte verschijnen. Normaal gesproken zijn mannelijke ragdolls veel groter met een volwassen mannetje met een gewicht tussen de 12-20 pond, terwijl vrouwelijke ragdolls tussen de 8-15 pond wegen met een totale hoogte van 8-15 ″ en een lichaamslengte van 15-20 ″. Ragdolls leven meestal langer dan Perzisch - tot 20 jaar of langer, terwijl Perzisch doorgaans gemiddeld slechts ongeveer 13,5 jaar leven. Zowel Ragdolls als Perzen zijn niet territoriaal omdat ze niet worden bedreigd door andere huisdieren in hun omgeving.

Net als het ragdoll-ras zijn Perzische katten er in veel verschillende kleuren en patronen, maar het zijn slechts zeven groepen die worden herkend door de CFA. De Ragdoll- en Perzische rassen worden beide beschouwd als uitstekende huisdieren omdat ze vriendelijk, zachtaardig zijn en veel liefde hebben voor hun menselijke eigenaren. Perzen zijn er in een groot aantal kleuren, Ragdolls hebben kleurpuntjassen met veel patronen en kleuren, en hun ogen zijn altijd blauw. De Perzische is een van de oudste kattenrassen ter wereld, met bewijs dat ze al meer dan tweeduizend jaar bestaan.

Perzische katten zijn een goede keuze voor mensen die in appartementen wonen, omdat ze kleiner zijn en meer volgzaam zijn dan Ragdolls. Perzen hebben mogelijk meer gespecialiseerde zorg nodig dan andere rassen, dus als u niet bereid bent om mogelijke gezondheidsproblemen aan te pakken, is Ragdolls misschien een betere optie voor u. Ragdolls zijn over het algemeen erg schoon, maar een maandelijks bad kan helpen de natuurlijke glans van de kat te behouden en eventueel vuil te verwijderen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required