Is ragdoll-kat hypoallergeen?

Omdat de vacht van de Ragdoll zacht en knuffelig is, kun je je afvragen of ze hypoallergeen zijn. Helaas zijn ragdoll-katten niet hypoallergeen. Hoewel ze niet zoveel werpen als andere katten, is de ragdoll-kat niet degene voor jou als je op zoek bent naar een hypoallergene kat. Helaas, hoe graag we ook zouden willen dat het waar was, Ragdolls staan niet op de lijst van katten die hypoallergeen zijn.

Dit betekent echter niet dat ze je dag in dag uit in een niesbui zullen brengen. ragdoll-katten zijn niet hypoallergeen; dit is echter niet verwonderlijk omdat geen enkele kat volledig hypoallergeen is. Wanneer iemand kattenallergieën heeft, zijn ze allergisch voor het eiwit FEL d 1 - Dit wordt meestal aangetroffen in kattenspeeksel en kan zich verspreiden door likken, krabben of huidschilfers van katten. Hierdoor zijn zelfs haarloze katten zoals de Sphynx-kat niet hypoallergeen.

Het is niet bewezen dat Ragdoll-katten hypoallergeen zijn, maar ze kunnen zeker het beste kattenras zijn dat je als huisdier kunt bezitten. Gevoelig voor urineweg- en hartproblemen Raszuivere ragdolls zijn duur om te kopen. Zijn ragdolls hypoallergeen? Ragdoll-katten kunnen net als elke andere kat een allergische reactie veroorzaken. De misvatting dat Ragdoll-katten hypoallergeen zijn, kwam voort uit het feit dat Ragdolls geen ondervacht hebben, dus het is mogelijk dat mensen die alleen allergisch zijn voor huidschilfers van huisdieren er misschien geen reactie op hebben, speeksel veroorzaakt ook de meest voorkomende allergieën, dus Ragdolls zijn zeker niet hypoallergeen voor iedereen.

Helaas zijn Ragdoll-katten NIET hypoallergeen. Ze missen echter een ondervacht, wat betekent dat ze minder afstoten en minder haar verspreiden. Bovendien produceren vrouwelijke katten en kittens over het algemeen minder van dat vervelende allergeen. Nee, Ragdoll-katten zijn niet hypoallergeen en andere kattenrassen ook niet.

Ragdolls hebben echter geen ondervacht, wat de kans op allergische reacties aanzienlijk kan verminderen. Desalniettemin zijn sommige mensen allergisch voor kattenspeeksel en huidafscheidingen, en Ragdolls kunnen deze net zo goed produceren als andere kattenrassen. De meeste mensen met kattenallergieën zijn vaak te wijten aan hun speeksel of bontjas. Ragdoll-katten hebben echter niet deze specifieke ondervacht en vanwege dit feit gaan de meeste mensen ervan uit dat ze niet hypoallergeen zijn.

Maar tenzij je zeker weet wat je allergisch bent, kun je niet 100% zeker zijn dat je niet allergisch bent voor een ragdoll. Trouwens, net als andere katten, gebruiken ragdolls hun tong om zichzelf schoon te maken, wat betekent dat er ook speeksel op hun bontballen zit, dus allergisch zijn voor hen is een mogelijkheid. Ragdoll-katten vallen in deze categorie, omdat ze vanwege de aard van hun vacht aanzienlijk minder risico op een allergische reactie vormen. Als uw Ragdoll-kat hetzelfde ervaart, zorg er dan voor dat u hem voldoende supplementen geeft, zoals Omega 3-vetzuren.

Omdat allergieën worden bepaald door de gevoeligheid van een persoon, kunt u veilig zijn als u niet wordt beïnvloed door het Fel D1-eiwit dat katten produceren. Hoewel niet is bewezen dat het Ragdoll-ras hypoallergeen is, zijn er andere rassen die lagere niveaus van het allergeen lijken te produceren. Als je de levensstijl van een reiziger leidt, waar je alleen lukraak thuis bent, kan het wreed zijn om een Ragdoll-kat te adopteren. Aan de andere kant, als u vatbaar bent voor huidallergieën, is uw grootste risico in direct contact te komen met de allergene eiwitten die katten produceren.

Omdat ragdolls geen ondervacht hebben, is de hoeveelheid afstoten en huidschilferproductie lager dan die van zwaardere gecoate rassen. Dus, hoe zit het met hun gebrek aan ondervacht waardoor mensen denken dat ze hypoallergeen zijn? Verwerpen ze minder dan andere kattenrassen?. Voordat u besluit om een Ragdoll-kat te bezitten, moet u ervoor zorgen dat ze goed past bij uw levensstijl en gebruikelijke huiselijke opstelling. Er is ook het probleem van huidschilfers en andere allergenen in de lucht die Ragdolls produceren, die een grote kans hebben om uw allergieën te verergeren.

Als u vatbaar bent voor ademhalingsallergieën, komen huidschilfers en andere allergenen die in de vacht van de kat vastzitten in de lucht vrij wanneer ze afstoten. Omdat de Siamese katten hypoallergeen zijn, is de kans groot dat deze hybride hypoallergeen is, hoewel het grotendeels afhangt van de kenmerken van de vacht van elk kitten en de Fel d1-eiwitproductie. Dit grote, populaire kattenras maakt enkele van de beste huisdieren voor kinderen, kattencafés en kattenbezitters van alle soorten. Dus nu je niesbui voorbij is, zou je je huis en leven beter moeten kunnen analyseren, zodat je wat quality time kunt doorbrengen met je Ragdoll.

Geïnspireerd door Ragdoll uit mijn kindertijd, Rags, heb ik Floppycats gemaakt om andere (Ragdoll) kattenliefhebbers over de hele wereld te verbinden, te delen en te inspireren. Veel mensen met Ragdoll-katten klagen vaak over bepaalde dilemma's en stellen dat de informatie over het ras misleidend is. .

Leave a Comment

All fileds with * are required