Wat is een ragdoll-kruis?

Een mix van de twee haalt het beste van twee werelden, met zijn atletiek en zachtheid van Maine Coons en prachtige blauwe ogen van Ragdolls, wat het geen wonder maakt waarom deze rasmix een gewild huisdier is. De Ragcoon is een kruising tussen de Maine Coon en de Ragdoll. Deze mix levert een grote, gespierde kat op met een zachte, pluche vacht. De Ragcoon is een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren, omdat ze erg vriendelijk en sociaal zijn.

Ze staan ook bekend als zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Lees meer over de Maine Coon ragdoll Mix - de Ragcoon. Ondanks de kleurrijke en volkomen onmogelijke legende over de oorsprong van de Ragdoll, is deze prachtige kat een van de meest populaire rassen in de kattenfantasie. Wat kan worden geverifieerd, is dat het ras in de jaren zestig in Californië is begonnen.

De Ragdoll was misschien wel een mix van de Birmezen, Birmaan, en de Perzische, maar de kat die wordt gecrediteerd als de originele Ragdoll is een witte kat genaamd Josephine. Om die reden worden Ragdolls ook wel de dochters van Josephine genoemd. Greebo en Dippy (Maine-Coon Ragdoll gekruiste moggies) zijn broer en zus en hebben heel verschillende kenmerken en persoonlijkheden. Ze zijn elk op hun eigen manier lief.

Hoewel Greebo, met zijn puppy-achtige ogen, aantrekkelijke persoonlijkheid en zachte, zachte aard, de neiging heeft om in de schijnwerpers te staan. Over het algemeen ben je in het bereik van 1000-1500 dollar op zoek naar een Maine Coon, of een Maine Coon-mix. De ragdoll-kat zit over het algemeen ook in dat bereik, soms iets minder. Het mengen van de twee verandert de prijs niet echt.

Onofficieel Ragamese genoemd, de mix tussen Ragdoll en Siamese katten is erg populair bij kattenliefhebbers. Omdat dit geen officieel ras is, delen de kittens de kenmerken van hun Ragdoll- en Siamese ouders, maar in verschillende verhoudingen. Houd er rekening mee dat bij gemengde rassen de kans groot is dat de kittens meer kenmerken van de ene ouder krijgen dan van de andere, dus Ragamese katten kunnen onderling heel verschillend zijn. Een Ragdoll Siamese mix is een kruising tussen een Ragdoll kat en een Siamese kat.

Deze combinatie levert een kat op die aanhankelijk, vocaal en intelligent is. Hoewel hun energieke streak ze behoorlijk speels maakt, genieten ze ook van een goede knuffelsessie. De Maine Coon Ragdoll Mix is een groot en vaak aanhankelijk ras. Ze zijn toegewijd aan hun mensen en hebben vaak een bovengemiddelde intelligentie.

Velen zijn behoorlijk trainbaar en kunnen worden geleerd om aan de lijn te lopen en veel trucs uit te voeren. Ze kunnen echter al dan niet aanzienlijke jachtvaardigheden hebben. Siamese katten hebben korte zijdeachtige jassen, terwijl Ragdolls lange donzige jassen hebben, vergelijkbaar met de aanraking van konijnenbont. Ragdoll- en Siamese katten kunnen het zeehondenkleurenpatroon van hun vacht en de diepblauwe kleur van hun ogen delen, daarom verwarren mensen ze meestal.

Ragdoll Tabby-mixen zijn de gemakkelijkste en goedkoopste Ragdoll-mix die je tegenkomt, omdat ze meestal het resultaat zijn van de niet-gecastreerde of niet-gesteriliseerde Ragdoll-kat die naar buiten ontsnapt en part met de plaatselijke gestreepte kat. Dit zal een aanzienlijk verschil zijn met de Ragdoll, die voornamelijk als huishuisdier werd gefokt en niet eens naar buiten zou moeten gaan. De Bicolor Ragdoll vertoont ook donkere punten, maar vertoont een omgekeerde V op het voorhoofd, waarbij de maag, alle vier de benen en de kraag wit zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat Ragdoll-mixen andere persoonlijkheidskenmerken kunnen hebben dan raszuivere Ragdolls en dat sommige mogelijk meer gezondheidsproblemen hebben dan andere, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u een van deze katten bij u thuis brengt.

De Ragdoll is uitgevonden door Ann Baker, een Amerikaanse vrouw die katten fokte in haar huis in Riverside, Californië. Sommige Ragdoll-kattenmixen zijn misschien rustiger dan andere, maar ze hebben allemaal een schattige en knuffelige kant waardoor je er verliefd op wordt. Zowel de Maine Coon als de Ragdoll zijn vergelijkbare rassen, dus hun kittens hebben de neiging om veel van dezelfde eigenschappen te erven. Ragdoll Siamese katten hebben een eigenaar nodig die bereid is hun capriolen bij te houden en hen veel genegenheid te geven.

Er zijn veel websites en Facebook-pagina's die kittens verkopen, en je kunt waarschijnlijk een Ragdoll-mixras vinden. Als je een fan bent van Ragdolls, en je bent op zoek naar een nieuwe toevoeging aan je familie, vraag je je misschien af wat de verschillende Ragdoll-mixrassen zijn. Het is belangrijk op te merken dat een raszuivere Ragdoll die wordt verkocht met stamboompapier altijd duurder zal zijn dan hun hybride tegenhangers, dus je moet nooit meer betalen voor een Ragdoll-mix omdat deze als 'zeldzaam' wordt beschouwd. Ragdoll Siamese mixen zijn ook algemeen bekend als Ragamese katten, een handige samensmelting van de namen van hun raszuivere ouders.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required