Hoe ziet een ragdoll-kat eruit?

De ragdoll is een grote kat met een lang lichaam. Ze is zwaar uitgebeend met een lange staart en een pluche vacht. De Ragdoll lijkt nog groter dan ze is. De Ragdoll heeft een middelgrote kop, maar door de vacht lijkt haar gezicht groot.

De persoonlijkheid van de ragdoll is slim, zachtaardig en super aanhankelijk. Deze vriendelijke poesjes houden van en hunkeren naar menselijke aandacht, maar ze zijn zelden veeleisend. Ragdolls zijn buitengewoon loyaal en toegewijd aan hun mensen, waardoor ze geweldige gezelschapsdieren zijn. Ragdolls worden vaak schootkatten genoemd en hebben superlieve, vriendelijke persoonlijkheden waardoor ze favoriet zijn bij zowel gezinnen als kattenliefhebbers.

Ragdolls die als huisdier worden verkocht, kunnen lichte cosmetische onvolkomenheden hebben waardoor ze ongeschikt zijn voor de showring. Eén studie, gebruikmakend van Zweedse verzekeringsgegevens, toonde aan dat van de gewone kattenrassen de Ragdoll en Siamezen het laagste overlevingspercentage hebben. Baker nam een gedomesticeerd langharig wit vrouwtje dat wild werd aangetroffen in haar buurt, en fokte haar met een andere langharige kat. Zowel stamboomkatten als katten van gemengd ras hebben verschillende gevallen van gezondheidsproblemen die genetisch van aard kunnen zijn.

Baker fokte een wit, langharig vrouwtje met nog een langharige kat om het eerste nest Ragdolls te creëren. ragdoll-katten hebben zijdeachtige, halflange vachten die minimale verzorging nodig hebben om klitvrij te blijven, maar ze moeten regelmatig worden gekamd. Ragdolls vallen op door hun grote formaat, halflange vacht in een puntig patroon en sprankelende blauwe ogen. Dankzij zijn lange levensduur wordt Frankenlouie door Guinness World Records vermeld als de langstlevende Janus-kat.

Die modificator kan echter alleen de pigmentatie van de vacht van de kat beïnvloeden bij temperaturen tussen 100 en 102,5 graden wanneer de kat in de baarmoeder van zijn moeder is of wordt blootgesteld aan zeer warme temperaturen. Als je zachtaardig bent en niet aan hun haar trekt, zullen Ragdolls dol zijn op de aandacht die ze van je krijgen tijdens de verzorgingstijd. Rasstandaard marketing- en publiciteitsmateriaal beschrijft de Ragdoll als aanhankelijk, intelligent, ontspannen van temperament, zachtaardig en een gemakkelijk te hanteren schootekat. Zolang ze het lieve, liefdevolle Ragdoll-temperament hebben, maakt dat allemaal niet echt uit voor een kat die een geliefde metgezel zal zijn in plaats van een showringster.

Ze was een handelsmerk van de naam Ragdoll, richtte rond 1971 haar eigen register op - de International Ragdoll Cat Association (IRCA) - en handhaafde strenge normen aan iedereen die katten onder die naam wilde fokken of verkopen. Ze wegen 10-20 pond, waarbij mannelijke ragdoll-katten doorgaans meer wegen, volgens de Cat Fanciers' Association. Geïnspireerd door Ragdoll uit mijn kindertijd, Rags, heb ik Floppycats gemaakt om andere (Ragdoll) kattenliefhebbers over de hele wereld te verbinden, te delen en te inspireren.

Leave a Comment

All fileds with * are required