Zijn ragdolls goede huisdieren?

Ragdolls kunnen uitstekende huisdieren zijn, vooral als je een liefdevolle, vriendelijke metgezel wilt die aanhankelijk is voor iedereen in je huis en bezoekers. Het zijn grote katten, dus zorg ervoor dat je huis voor hen is uitgerust. Ragdolls hebben bijna geen verzorging nodig, werpen heel weinig af en kunnen vrij gemakkelijk worden getraind. Omdat ze zachtaardig en volgzaam zijn, kunnen ragdoll-katten goed met kinderen omgaan.

Het is onwaarschijnlijk dat deze fijne huisdieren schade toebrengen aan kinderen, zelfs baby's. Vanwege hun zachte, aanhankelijke en relaxte karakter zijn ragdoll-katten perfect voor gezinnen met kinderen. Ze spelen graag en doen dit met ingetrokken klauwen, wat zorgt voor veiligere interacties en helpt speelgerelateerde ongevallen te verminderen. Rustig en vriendelijk, hun superzachte donzige jassen en blauwe ogen zorgen ervoor dat Ragdolls vaak op knuffelige kleine teddyberen lijken.

Ze houden van menselijk gezelschap en hebben veel vertrouwen - hun naam komt van hun neiging om te ontspannen wanneer ze worden vastgehouden, waardoor ze geweldige metgezellen zijn. Lees verder om meer te weten te komen over hun gedrag, kenmerken en zorg. Dit ras is doorgaans gemakkelijk te verzorgen en ongelooflijk sociaal. Ze zijn geweldige huisdieren en kunnen goed overweg met kinderen.

Als je de tijd en aandacht hebt om deze donzige kat te geven, zal ze je belonen met eindeloze loyaliteit en liefde. Een van de grootste voordelen van het bezitten van een ragdoll is het feit dat deze kat zo volgzaam is. De aard is gewoon dat het al jaren deel uitmaakt van de familie. Het duurt geen drie dagen voordat je voelt dat je deze kat voor altijd hebt gehad.

Het zal je zoveel liefde en genegenheid tonen, je volgen en je goed in de gaten houden. Dit is een ras dat zich hecht met zijn nieuwe familieleden - allemaal - en heel snel een langdurige relatie met hen aangaat. Honden die aanwijzingen kunnen volgen als „blijven of „vertrekken”, kunnen ook vreedzaam naast Ragdolls bestaan. Ragdoll vitale statistieken Ragdolls zijn groot en sterk voor huiskatten; mannetjes kunnen 6-9 kg wegen en vrouwtjes 4,5-7 kg.

Ze zijn selectief gefokt om een menselijke metgezel te zijn en geen jagers, dus ragdolls hebben geen overlevingsvaardigheden, daarom zijn het binnenkatten en zijn ze erg afhankelijk van hun eigenaren. Ragdolls behoren tot de grootste kattenrassen en ook al kunnen ze erg kieskeurig zijn met voedsel, maar ze kunnen veel eten en meestal blijven ze eten omdat je ze meer blijft geven. Als u een Ragdoll-kitten krijgt, neem dan contact op met de fokker of geen van beide ouderkatten deze aandoening heeft. Dit komt omdat hoewel Ragdolls lange beschermharen hebben, ze geen dikke ondervacht hebben - en de ondervacht is de laag die de neiging heeft te matteren wanneer ze niet regelmatig worden geborsteld.

Om de patronen uit te werken, hebben mitte Ragdolls witte voeten of „laarzen”, precies zoals de naam al doet vermoeden. Ze wegen 10-20 pond, waarbij mannelijke ragdoll-katten doorgaans meer wegen, volgens de Cat Fanciers' Association. Je ragdoll kan korte tijd alleen gelaten worden, bijvoorbeeld een werkdag, maar ze zullen je zeker missen. Daarom, als u op zoek bent naar een kattenras om een aanvulling op uw huishouden te maken, zijn Ragdolls een topoptie.

Het is ook bekend dat Ragdoll-katten erg luidruchtig zijn als ze je aandacht nodig hebben, en je let niet op hun behoeften. Een tweewekelijkse kamsessie met een stalen kam met brede tanden en een borstel met zachte haren zou voldoende zijn om een Ragdoll er tip-top uit te laten zien. Ragdoll-katten zijn vatbaar voor bepaalde ziekten die genetisch zijn en om gezond en gelukkig te leven, moet je een goede vriend van de dierenarts zijn. Daarom, terwijl Ragdolls door het huis kunnen rennen, zullen kattenbezitters deze katten niet verborgen vinden bovenaan hun garderobe, zich een weg omhoog klauwen of vernietiging veroorzaken door items van de schoorsteenmantel te slaan.

Het ontstond in Riverside California in de jaren zestig toen een dame genaamd Ann Baker een witte vrouwelijke Angora-kat fokte met een mannelijke kat die eruitziet als een heilige kat van Birma om een nest kittens te produceren, waarvan geselecteerde katten verder werden gefokt om wat nu bekend staat als de Ragdoll te produceren.

Leave a Comment

All fileds with * are required