Krabben ragdoll-katten meubels?

Ragdoll-katten zijn meestal volgzaam en ontspannen van aard. Ze zijn meestal ook erg aardig voor kinderen. Door dit gedrag zijn ze veel minder gevoelig voor krassen op uw meubels. Daarom is het ook belangrijk om alternatieven voor hen te hebben en ze te trainen.

Een andere geweldige krabkeuze voor katten voor de ragdoll is een schuine krabber. Met deze krabbers kan de grote man laag blijven en echt een goede kras krijgen voor zijn voorvoeten en beenspieren. Hij kan zich zelfs omdraaien en een ondersteboven kras hebben. Maar net als alle andere katten hebben ze het probleem om te krabben waar ze maar kunnen.

Deze eigenschap kan binnen enkele dagen meubels of muren vernietigen. Ragdoll-katten zullen, net als andere katten, meer dan een paar redenen hebben waarom ze op de meubels van je huis krabben. Sommige katten doen het uit verveling, omdat ze niet genoeg stimulatie hebben vanuit hun omgeving, dus zullen ze een manier vinden om zichzelf te vermaken. Dit entertainment komt toevallig in de vorm van het uit elkaar halen van je favoriete stoel.

Ragdolls kunnen van alles krabben. Sommigen geven de voorkeur aan stoffen en anderen houden van hout. Ze houden van een oppervlak waar ze met hun klauwen goed grip op kunnen krijgen. Mijn beide Ragdolls hebben hun klauwen en hebben nooit aan de meubels willen krabben.

Ze krabben het liefst op de kartonnen krabbers of sisalkrabbers. We hebben er veel op verschillende locaties in huis. U kunt het gebied bedekken met dubbelzijdig „plakband”, aluminiumfolie of zelfs cellofaan als u wilt dat uw kat stopt met krabben op een bepaald meubelstuk. Zoals je zult merken als je naar de items van een dierenwinkel kijkt, zijn er talloze items die zijn ontworpen om katten te helpen een beter gebied te hebben om te krabben, zodat je meubels beschermd blijven.

De beste manier om te voorkomen dat katten aan meubels krabben, is door een spray te gebruiken, maar je kunt je eigen krabspray voor katten maken met azijn, essentiële citrusoliën of zelfs knoflook- en pepermuntolie. Zet hem idealiter recht voor het krabgebied en uw kat zal het tegenkomen voordat hij op zijn favoriete plek komt. Sommige bronnen stellen dat Ragdolls niet zo katachtig zijn als andere rassen en dat ze gemakkelijk te trainen zijn, ook om geen meubels te krabben (en in gordijnen te klimmen). Ik heb een post samengesteld met de beste kattenbomen voor grote katten, vooral als je kat graag klimt.

Geïnspireerd door Ragdoll uit mijn kindertijd, Rags, heb ik Floppycats gemaakt om andere (Ragdoll) kattenliefhebbers over de hele wereld te verbinden, te delen en te inspireren. Nu je een beter begrip hebt van waarom je ragdoll-kat ervoor zou kunnen kiezen om op je meubels te krabben, heb je ook een beter idee van wat je moet doen om te voorkomen dat je kat het opnieuw doet. Omdat ragdollkatten erg intelligent zijn, moeten ze redelijk gemakkelijk te trainen zijn, weg van krassen op je meubels. Het is daarom belangrijk om je huis kittenbestendig te maken voor je Ragdoll om ervoor te zorgen dat ze je spullen niet vernietigen (of zichzelf schaden).

Om te doen wat je kunt om te voorkomen dat je nieuwe ragdoll-kat aan je meubels krabt, wil je goed begrijpen waarom katten überhaupt op meubels krabben. Ze zijn een van de beroemdste gedomesticeerde katten vanwege hun liefdevolle gedrag en prachtige schoonheid. Katten voelen zich aangetrokken tot oppervlakken waar ze echt hun klauwen in kunnen graven en waar ze tegen kunnen trekken, en als je iets dat op je meubels glijdt, zullen ze er niet zo graag aan krabben. Met de bovenstaande tips kunt u echter voorkomen dat uw ragdoll-katten krabben zonder hun gezondheid en geluk in gevaar te brengen.

Het kan ook het gevolg zijn van angst en stress, dus als je Ragdoll veel alleen is, kun je merken dat ze om een van deze twee redenen krassen op je meubels.

Leave a Comment

All fileds with * are required