Kunnen katten worden getraind om geen meubels te krabben?

Hoewel katten niet kunnen worden gemaakt om te stoppen met krabben, omdat het van nature voor hen komt, kunnen ze worden gericht op het krabben van de juiste plaatsen. Zorg ervoor dat je goed gevuld bent met krabpalen waar je kleintje naar hartenlust kan krabben. Het goede nieuws is dat je je kat absoluut kunt laten stoppen met krabben op je bank. Ook op tijd voor het bezoek van tante Gertrude.

Volg de eenvoudige stappen hieronder om te voorkomen dat uw nieuwe bank hetzelfde lot ondergaat als uw oude. Ontmoedig ongepast krabben door andere gewenste voorwerpen te verwijderen of te bedekken. Leg plastic, dubbelzijdig plakband, schuurpapier of ondersteboven vinyl tapijtloper (knobbelige delen omhoog) op meubels of op de vloer waar uw kat zou staan om uw meubels te krabben. Plaats krabpalen naast deze voorwerpen, als"legale alternatieven”.

De enige omstandigheden waarin de procedure moet worden overwogen, zijn die waarin alle gedrags- en omgevingsalternatieven volledig zijn onderzocht, niet effectief zijn gebleken en de kat een groot risico loopt op euthanasie. Schreeuwen tegen uw kat wanneer ze aan het meubilair krabben, stopt het gedrag niet en kan uw huisdier leed bezorgen. Er zijn momenten waarop een kat bijt of krabt uit angst, pijn of gedragsproblemen, maar dit wordt meestal gezien bij oudere katten, in plaats van kittens. Hoewel het er misschien niet goed uitziet om een kattenkrabber in het midden van de vloer van je woonkamer te hebben als je kat daar het liefst aan je tapijt trekt, maak je geen zorgen - het is een tijdelijke plek.

Katten klauwen niet op het meubilair omdat ze gek zijn of wraakzuchtig zijn; katten krabben omdat het instinctief gedrag is. Als uw kat uw favoriete meubelstuk verspilt, zijn er zelfs een paar snelle trucs die u kunt gebruiken om uw kat te trainen om veilige oppervlakken te krabben en uw comfortabele bank met rust te laten. Hoewel dit gedrag volkomen normaal is, kan het ook frustrerend en kostbaar zijn wanneer de zijkanten van uw favoriete bank worden versnipperd door scherpe kattenklauwen. Zodra je kat langs de krabber loopt, wordt ze verleid om in haar nieuwe speeltje te graven om alle kattengoedheid te vinden die je erin hebt verborgen.

In plaats van uw kat een pijnlijke, risicovolle en schadelijke medische procedure te geven, werkt u samen met uw kat om ongewenst krabben te stoppen. Moedig je kat aan om haar palen te onderzoeken door ze te ruiken met kattenkruid, er speelgoed aan te hangen en ze in gebieden te plaatsen waar ze geneigd is erop te klimmen. Je kieskeurige tante Gertrude komt over twee weken op bezoek, je nieuwe bank komt over zeven dagen aan en je moet ervoor zorgen dat je kat je tante niet nog een reden geeft om je huishoudelijke vaardigheden uit te schelden. Voordat je je kat kunt leren om niet aan je bank (of je andere meubels) te krabben, moet je begrijpen waarom ze het überhaupt doet.

Vaak is het voldoende om alleen wat kattenkruid of zilverwijnstok aan de krabber toe te voegen om uw kat het gewenste oppervlak te laten kiezen boven uw geliefde bezittingen. Het is pijnlijk, beladen met mogelijke complicaties tijdens en na de operatie, en verandert de manier waarop uw kat loopt, balanceert en omgaat met haar wereld. Het hebben van een kat als metgezel kan erg bevredigend zijn, maar sommige katten hebben ook slechte gewoonten die moeilijk te doorbreken zijn.

Leave a Comment

All fileds with * are required