Is ragdoll-kat perzisch?

De ragdoll is een heel nieuw kattenras. Het werd gefokt uit een Perzische en een Birman-achtige kat in de jaren zestig en is afkomstig uit Californië, VS. De fokker die wordt gecrediteerd voor de geboorte van de Ragdoll is Ann Baker. Het belangrijkste verschil tussen Perzen en Ragdolls is hun uiterlijk.

Perzen zijn er in vele kleuren, effen, punt, chinchilla, om er maar een paar te noemen. ragdoll-katten hebben gekleurde puntjassen. Ze hebben een donkerdere vacht aan hun oren, staarten en voeten. Sommige Ragdolls kunnen witte poten hebben, maar het bovenste deel van de voet en het been is wat kleurpunt wordt genoemd.

Ragdolls en Perzen delen een deel van hun genetica, aangezien een Pers een ouderras is van een Ragdoll. Ragdolls hebben echter de neiging om minder vaak gezondheidsproblemen tegen te komen dan hun Perzische ouders. Misschien wel het meest voor de hand liggende verschil tussen de Perzische en ragdoll betreft de vacht. Perzen zijn het klassieke langharige kattenras, met bijpassende verzorgingsvereisten.

Ragdoll-jassen kunnen kort zijn of variëren tussen medium en lang. Zelfs de vachtstructuur van een langharige ragdoll verschilt echter van de Perzische, met een niet-matterende vacht. Dit betekent dat de onderhoudsvereisten van de ragdoll veel minder zijn dan die van de Perzische. De laatste moet dagelijks worden geborsteld om zijn jas vrij te houden van matten en wirwar.

Het korte antwoord hiervoor is ja, Persian Ragdoll Mixes kunnen erg vriendelijk zijn. Het verschil in het temperament van de twee rassen is de belangrijkste doorslaggevende factor van de Ragdoll vs. De Ragdoll wordt gewoonlijk aangeduid als het uitbeelden van „hondachtig gedrag”, terwijl de Perzische kat heel goed de belichaming zou kunnen zijn van het verhaal dat katten hun mensen als bedienden houden. Liefkozend de Rag-a-per of Perdoll genoemd, deze unieke kat is een kruising tussen de Perzische en Ragdoll-rassen.

Het resultaat is een mooie, volgzame en aanhankelijke kat die een geweldig familiehuisdier is. Katten van de Perzische Ragdoll-mix zijn meestal groot van formaat, met een lange vacht die zowel stevig als een patroon kan zijn. Het zijn rustige katten die graag knuffelen en heel loyaal zijn aan hun baasjes. Uw Perzische Ragdoll-mix kan vatbaar zijn voor de ziekte van Addison, Bloat, huidproblemen, allergieën, evenals aangeboren hartaandoeningen en hypothyreoïdie.

Perzen hebben hun jassen dagelijks nodig, waar een Ragdoll langere periodes tussen verzorgingssessies kan gaan. De Ragdoll British Shorthair mix is een kruising tussen de Ragdoll en de Britse korthaar, twee zeer verschillende rassen. De Ragdoll dankt zijn naam aan hun vermeende neiging om slap te worden wanneer ze worden opgepikt; dit geldt echter misschien niet voor alle Ragdolls. Hoewel Ragdolls vrij kalm zijn wat katten betreft, zijn ze behoorlijk speels en kunnen ze voor sommige oudere volwassenen een beetje veel te hanteren zijn op hun kittenoren.

Op dezelfde manier hebben Ragdolls de neiging om een enkele vacht te hebben en hun vacht werpt af wanneer het haar zijn genetisch bepaalde lengte heeft bereikt voordat het sterft en uitvalt. Borstelen moet van jongs af aan worden beoefend om ervoor te zorgen dat de kat aan deze verzorgingspraktijk gewend raakt. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij deze katten is obesitas, wat kan leiden tot een aantal andere gezondheidsproblemen. Hoewel het misschien een beetje uitdagend is om je Perzisch aan de lijn te leren lopen, kun je er misschien in slagen om je Ragdoll te laten wandelen.

Net als zijn ouders is het Perzische Ragdoll-kruis een langzaam rijpend ras dat zijn volledige grootte bereikt op ongeveer 3 jaar oud. Omdat Ragdolls meestal nieuwsgierige afgietsels zijn, zou je kunnen merken dat ze het leuk vonden om uit het raam te kijken of wat visuele stimulatie te hebben tijdens het spelen. Omdat Ragdolls en Perzen twee totaal verschillende vachttypes hebben, hangt de vacht van uw kat en dus hoeveel ze afwerpen, voornamelijk af van welke ouder ze het meest nemen. Het is belangrijk om de gezondheidsproblemen van elk ouderras te erkennen om alle mogelijke resultaten voor uw kat te begrijpen.

Evenzo, waar vrouwelijke Ragdolls over het algemeen tussen de 8 en 15 pond wegen, kunnen mannetjes aanzienlijk meer wegen, overal van 12 tot 20 pond en meer. Ik werd vorige maand verliefd op een kitten en net, nadat ik haar kenmerken had gegoogeld, ontdekte ik dat ze een Ragdoll is. Zowel standaard Ragdolls als Perzische katten zijn actieve rassen die veel dagelijkse lichaamsbeweging nodig hebben, dus je moet verwachten dat je Perzische Ragdoll-mix hetzelfde nodig heeft. .

Leave a Comment

All fileds with * are required