Hoe zijn ragdoll-katten ontstaan?

Riverside is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Californië, en valt bestuurlijk gezien onder Riverside County. Het is genoemd naar de locatie naast de rivier de Santa Ana. De ragdoll is een kattenras met een colorpoint vacht en blauwe ogen. De morfologie is groot en gespierd, en het heeft een halflange en zijdezachte vacht.

Ragdolls werden ontwikkeld door de Amerikaanse fokker Ann Baker in de jaren zestig. Ze staan vooral bekend om hun volgzame en kalme temperament, en aanhankelijke aard. De naam 'Ragdoll' is afgeleid van de neiging van individuen uit het oorspronkelijke fokbestand om slap en ontspannen te worden wanneer ze worden opgepakt. WIST JE DAT? De Ragdoll is ontstaan in het begin van de jaren zestig toen een Perzische fokker, Ann Baker uit Riverside, Californië.

De nakomelingen van „Josephine” hadden unieke, innemende temperamenteigenschappen die Baker selectief fokte bij het creëren van het ras. Ondanks de kleurrijke en volledig onmogelijke legende van de oorsprong van de Ragdoll, is deze prachtige kat een van de meest populaire rassen in de kattenfantasie. Wat kan worden geverifieerd, is dat het ras in de jaren zestig in Californië is begonnen. De Ragdoll was misschien wel een mix van de Birmezen, Birmaan, en de Perzische, maar de kat die wordt gecrediteerd als de originele Ragdoll is een witte kat genaamd Josephine.

Om die reden worden Ragdolls ook wel de dochters van Josephine genoemd. De Ragdoll is ontwikkeld door Ann Baker in de jaren zestig en ze staan vooral bekend om hun relaxte persoonlijkheid, waardoor ze een geweldig familiehuisdier zijn. De naam ragdoll komt van hun neiging om als een ragdoll te floppen wanneer ze worden opgepakt. Zoals bij elke kat, als het verzorgingsproces als kitten wordt gestart, raakt hij er snel aan gewend en geniet hij van de aandacht die het brengt.

Hondachtig van aard, Ragdolls gedijen op gezelschap en begroeten hun familie aan de deur en volgen hen door het huis. Als je op zoek bent naar een onafhankelijker dier, dan is de Ragdoll niets voor jou; ze vragen en hebben VEEL aandacht en spel nodig. In 1981 kocht Lulu Rowley van de Petil-lu Cattery vier Ragdolls van de Daytons en introduceerde het ras in Groot-Brittannië. Door individuen te selecteren met het uiterlijk, het temperament en de criteria die ze wilde voor haar fokprogramma, creëerde ze het Ragdoll-ras.

Ze zijn waarschijnlijk het resultaat van een paring tussen een witte Perzische kattenkoningin (vrouwtje) en een Birman of Birman-type tom. Een gewone, niet-stamboomachtige, witte langharige kat genaamd Josephine produceerde verschillende nesten typische katten. Kittens moeten kittenvoer eten tot ze twaalf maanden oud zijn, en kunnen langzaam kennis maken met premium kattenvoer voor volwassenen. Bij het oppakken wordt de kat erg ontspannen en is hij net zo slap als de ragdoll waaraan hij zijn naam ontleent.

Ik heb een wandeling in mijn hart en onlangs kwam ik tot het besef dat het vinden van een andere Ragdoll de remedie kan zijn voor mijn gebroken hart, hoewel ik bang ben voor een nieuwe hartverscheurende vroegtijdige dood van een geliefde pelsbaby ????. In feite zou het ras zijn naam hebben gekregen omdat vroege nesten van de volgzame, vriendelijke kat slap en slap werden als lappenpoppen toen ze werden opgepikt. Eén studie, gebruikmakend van Zweedse verzekeringsgegevens, toonde aan dat van de gewone kattenrassen de Ragdoll en Siamezen het laagste overlevingspercentage hebben. Ragdolls zijn een van de grootste soorten huiskatten in de kattenfantasie, met een groot en gespierd lichaam en een langharige vacht die zijdezacht aanvoelt.

Een jaarlijkse gezondheidscontrole is essentieel voor alle katten, die zou moeten toenemen tot twee keer per jaar voor katten ouder dan zeven.

Leave a Comment

All fileds with * are required