Wat maakt een kat een ragdoll?

De ragdoll is een puntig ras, wat betekent dat het lichaam lichter van kleur is dan de punten (het gezicht, de benen, de staart en de oren). De ragdoll-kat is zorgvuldig gefokt om grote aanhankelijke dieren te produceren in drie patronen, twee met wit (mit en tweekleurig) en één zonder wit (colorpoint). De Ragdoll heeft een middelgrote kop, maar door de vacht lijkt haar gezicht groot. De oren zijn ook middelgroot en bevinden zich aan de zijkanten van het hoofd om het uiterlijk van het driehoekige gezicht voort te zetten.

De benen zijn lang en sterk. De kin moet goed ontwikkeld zijn en de ovale ogen moeten blauw zijn. De Ragdoll is een kattenras met een kleurpuntvacht en blauwe ogen. De morfologie is groot en gespierd, en het heeft een halflange en zijdezachte vacht.

Ragdolls werden ontwikkeld door de Amerikaanse fokker Ann Baker in de jaren zestig. Ze staan vooral bekend om hun volgzame en kalme temperament, en aanhankelijke aard. De naam 'Ragdoll' is afgeleid van de neiging van individuen uit het oorspronkelijke fokbestand om slap en ontspannen te worden wanneer ze worden opgepakt. Dit schattige ras is ongeveer net zo volgzaam als katten komen.

In feite komt de naam ragdoll van hun neiging om slap te worden wanneer ze worden opgepakt. Deze katten vinden het heerlijk om vastgehouden en gebabeld te worden en zullen zich in je armen ontspannen zolang je ze toelaat. De Ragdoll is ontwikkeld door Ann Baker in de jaren zestig en ze staan vooral bekend om hun relaxte persoonlijkheid, waardoor ze een geweldig familiehuisdier zijn. De naam ragdoll komt van hun neiging om als een ragdoll te floppen wanneer ze worden opgepakt.

Kalm en vriendelijk, hun superzachte donzige jassen en blauwe ogen zorgen ervoor dat Ragdolls vaak op knuffelige kleine teddyberen lijken. Ze houden van menselijk gezelschap en hebben veel vertrouwen - hun naam komt van hun neiging om te ontspannen wanneer ze worden vastgehouden, waardoor ze geweldige metgezellen zijn. Lees verder om meer te weten te komen over hun gedrag, kenmerken en zorg. In tegenstelling tot veel katten, zijn Ragdolls opmerkelijk omdat ze instorten in de armen van iedereen die ze vasthoudt, zelfs als ze op hun rug worden gewiegd.

Ragdolls zijn krachtige, grote en zware katten die te onderscheiden zijn door de ondersteboven V-vormige markeringen op hun voorhoofd, grote ronde blauwe ogen, zachte, dikke jassen, dikke ledematen, lange staarten en zachte lichamen. Ragdolls zijn uitstekende katten die in een appartement wonen vanwege hun rustige en ontspannen karakter en omdat ze graag tijd doorbrengen met hun menselijke metgezellen. Anne gebruikte een kat van het Angora-type, een zeehondenmuts (witte handschoenen en laarzen over een Siamese kleur) mannetje en een effen zwarte kat om haar foundation Ragdolls te produceren. Sommigen zeggen dat ze toebehoorde aan Ann Baker, een Perzische fokker uit Riverside, Californië; anderen beweren dat Josephine een wilde kat was die in een kolonie woonde van haar buren, de Pennels.

Ondanks hun imposante grootte zijn deze katten een kalm en rustig ras dat niets liever doet dan spelen en knuffelen met hun ouders. De matig lange vacht van een Ragdoll heeft weinig ondervacht, wat betekent dat hij minder snel matteert en afwerpt, maar dat betekent niet dat de katten geen verzorging nodig hebben. Ondanks de kleurrijke en volkomen onmogelijke legende over de oorsprong van de Ragdoll, is deze prachtige kat een van de meest populaire rassen in de kattenfantasie. Onthoud dat een vette vacht het bewijs kan zijn dat uw kat niet langer probeert zichzelf te verzorgen, wat kan wijzen op een slechte of falende gezondheid.

Baker's stichtingsvoorraad bestond uit Josephine, een gedomesticeerd langhaar wiens witte vacht de genen verborg voor een zeehondengemit of zwart smokingpatroon, en verschillende andere langharige katten van onbekende afkomst die ze bezat of vond in haar buurt. Dit kan problemen met het gewicht van de kat veroorzaken, dus plan om elke dag wat tijd met je Ragdoll te spelen, jacht- en jachtspellen uit te vinden en het klimmen van kattenbomen en andere speeltoestellen aan te moedigen. Dit paar werd gevolgd door nog acht katten om het ras volledig te vestigen in het VK, waar het wordt erkend door de Raad van Bestuur van de Cat Fancy. Dankzij zijn lange levensduur wordt Frankenlouie door Guinness World Records vermeld als de langstlevende Janus-kat.

De meeste registers erkennen het ras nu, waaronder de American Cat Fanciers Association en The International Cat Association. De Ragdoll zal genieten van een huis met mensen die het grootste deel van de dag in de buurt zijn, een huis met andere Ragdolls en met oudere kinderen die de behoeften en ruimtevereisten van een kat begrijpen. Hun ingewikkelde fokprogramma en toewijding om hun katten te promoten, hebben ervoor gezorgd dat Ragdolls het populaire ras zijn geworden dat het nu is. .

Leave a Comment

All fileds with * are required