Vinden ragdoll-katten het leuk om vastgehouden te worden?

Van sommige Ragdolls is bekend dat ze het leuk vinden om als een baby vastgehouden te worden, terwijl anderen misschien liever fungeren als je eigen persoonlijke voetenwarmer. Andere Ragdolls kunnen zelfs op je schouders zitten als een papegaai of de sjaal van je oma. Ongeacht de positie kunt u verwachten dat er bij elke gelegenheid een spinnende bal van bont aan u wordt bevestigd. ragdoll-katten worden beschouwd als onofficieel het meest knuffelige kattenras dat je kunt adopteren.

Velen van hen zullen te allen tijde aan je zijde willen blijven, soms zelfs aandringen als het in je schoot probeert te klimmen. ragdoll-katten zijn de perfecte kat voor mensen die gewoon hun dierbare kattenvrienden willen vasthouden en aanbidden. Ragdoll-katten zijn rustige wezens die graag vastgehouden en geknuffeld worden. Ze zijn een aanhankelijk kattenras, met grote lichamen zoals de Maine Coon.

Een mannelijke Ragdoll weegt 15 - 24 pond, terwijl vrouwtjes tot 15 pond wegen. De meeste katten houden er niet zo van om gedragen of opgepakt te worden, maar de ragdollkat vindt het heerlijk om gedragen te worden. Ze verlangen naar aandacht van hun mensen. Het is niet ongebruikelijk dat ze hun eigenaar de hele dag van kamer naar kamer volgen.

In de meeste gevallen vinden je Ragdoll-katten het heerlijk om opgehaald te worden en zullen ze erop vertrouwen dat je voor ze zult zorgen. Maar ze merken het wanneer ze zich ongemakkelijk voelen. Het is jouw verantwoordelijkheid om je kat comfortabel te houden terwijl je haar vasthoudt. Om uw kat comfortabel te maken, moet u leren hoe u uw Ragdoll moet dragen.

Ragdolls zijn er in verschillende patronen, waaronder colorpoint (geen wit op hun vacht), tweekleurig en mit (wat betekent dat ze witte „wanten op hun poten hebben). Ragdolls staan bekend als luie katten die veel liever genieten van een knuffel dan van een waanzinnige speelsessie. Het is belangrijk op te merken dat de hoeveelheid genegenheid waar deze katten naar hunkeren, eigenlijk enigszins lastig kan zijn als je niet het soort persoon bent dat aanhankelijke huisdieren waardeert. Deze katten zijn gezegend met een dikke kraag bont om hun nek, net als manen, en de beroemde 'onderbroek' met ruches op de achterkant van hun benen (Ja, het is schattig).

In de regel hebben Ragdolls echter niet het jachtinstinct of de houding om zichzelf buiten te beschermen, zonder toezicht als zwervers, dus het zijn echt binnenkatten. Een van de katten in de originele Ragdoll-bloedlijn heeft mogelijk Siamees-achtige markeringen gehad, of Baker koppelde die eerste kat met Birmaanse, Birmese of Perzische katten. Hoewel Ragdolls niet gelieerd zijn aan snelheid of snelle reacties, zijn ze zeer intelligent en reageren ze op hun eigenaren, waarbij ze voornamelijk niet-vocale lichaamstaal gebruiken om te communiceren (hoewel bekend is dat sommigen babbelen en huilen). Ann Baker, een fokker die in de jaren zestig in Californië woonde, wordt gecrediteerd voor het creëren van de Ragdoll (ze markeerde ook de naam).

Het wordt zelfs aanbevolen om een gezelschapskat te adopteren om mee te gaan met uw ragdoll-kat, omdat ze snel eenzaam kunnen worden of zich verwaarloosd en afgewezen kunnen voelen als u er niet bent om de aandacht te kunnen geven die uw ragdoll-kat zoekt. Je kunt de trainingssessie beginnen door je kat op schoot uit te nodigen, haar met lange slagen over haar lichaam te aaien en haar je warmte te laten voelen en je te knuffelen. Ragdoll's kunnen heel blij zijn als binnenkatten het toelaten dat ze genoeg te doen, mee te spelen en te onderzoeken hebben. Ragdolls zijn de perfecte huisgenoot voor degenen die een echt karakter van een huisdier willen, met de liefdevolle persoonlijkheid van een puppy zonder alle wandelingen (tenzij je dat wilt, omdat ze misschien graag de leiding nemen).

Hun gedrag lijkt op dat van een enthousiaste puppy, vooral het feit dat deze katten graag bovenop je klimmen en tot rust komen. In deze gevallen kunt u proberen uw kat ervan te overtuigen dat hij wordt vastgehouden door hem lekkernijen, kattenkruid of huisdieren aan te bieden.

Leave a Comment

All fileds with * are required