Zijn ragdoll-katten groot?

De ragdoll is een van de grootste gedomesticeerde kattenrassen. Een volwassen vrouwtje weegt van 8 tot 15 pond (3, 6 tot 6, 8 kg). Mannetjes zijn aanzienlijk groter, variërend van 12 tot 20 pond (5, 4 tot 9, 1 kg) of meer. Het kan tot vier jaar duren voordat een Ragdoll volwassen is.

Ragdoll-katten groeien overal van 10 tot 20 pond. Vrouwtjes moeten tussen de 10 en 15 pond wegen, terwijl mannetjes maar liefst 20 lb+ kunnen wegen. Ze bereiken hun volledige volwassenheid en grootte later dan de meeste katten, ongeveer 4 jaar oud. Ze zijn een van de grootste kattenrassen en kunnen twee keer zo groot zijn als de gemiddelde huiskat.

Ze zijn ongeveer net zo groot als een Maine Coon, hoewel Maine Coons wat groter kunnen zijn. Deze katten zijn tussen de 9-11 centimeter lang en zijn meestal 17-21 inch lang (exclusief hun donzige staart). Ze wegen 10-20 pond, waarbij mannelijke ragdoll-katten doorgaans meer wegen, volgens de Cat Fanciers' Association. Houd er rekening mee dat dit het variatiebereik is voor Ragdoll-katten met een normaal gewicht en standaardformaat.

Ragdolls zijn niet alleen groot van formaat, maar ze hebben ook stevige lichamen en sterke skeletsystemen. Het zijn gespierde katten, vooral als ze goed worden getraind, wat ook bijdraagt aan hun totale gewicht. De jas van Ragdoll is echter extreem licht. De gemiddelde huiskat is ongeveer 20 cm tot 25 cm hoog.

De gemiddelde lengte van een mannelijke ragdoll-kat kan ergens tussen de 16 inch (40 cm) en 26 inch (66 cm) zijn, dus twee keer zo groot als een typische huiskat. Vrouwelijke Ragdoll-katten zijn meestal kleiner met een hoogte van 38 cm - 23 inch (58 cm). Zoals eerder vermeld, zijn mannelijke Ragdoll-katten groter en zwaarder. Ze kunnen meer dan 20 pond wegen en tot 11 centimeter lang en 21 centimeter lang worden.

Dus hoe groot worden Ragdoll-katten? Volgens VetStreet kan het mannetje tot 20 pond wegen, terwijl een vrouwtje tussen de 10 en 15 pond kan wegen. Vrouwtjes zijn ongeveer zo groot als uw gemiddelde kat, terwijl mannelijke Ragdolls groter zijn dan de meeste andere kattenrassen. Als volwassen Ragdolls majestueus zijn, zijn ragdoll-kittens absoluut schattig, wat geweldig is om mee te leven, maar nieuwe eigenaren moeten onthouden dat training op deze leeftijd buitengewoon belangrijk is. De fout die veel Ragdoll-eigenaren maken, is dat ze na een jaar grote hoeveelheden voedsel blijven voeren.

De arts zal de kat onderzoeken met behulp van het Body Condition System (BCS) en bepalen of de kat een gezond gewicht heeft. Turks busje - Hoewel de volwassen mannetjes slechts 16 pond bereiken, behoren Turkse bestelwagens tot de grootste kattenrassen ter wereld. Doorgaans heeft een goed gevoede en gezonde ragdollkat gemiddeld een totale lengte van 23 - 28 cm (9 - 11 inch), een gemiddelde lichaamslengte van 43 - 53 cm (17 - 21 inch) en een gemiddeld lichaamsgewicht tussen 8 - 20 lb (3,6 - 9,1 kg) en heeft een typische levensduur van 12 - 17 jaar of meer. Deze katten zijn zo populair dat ze maar af en toe door schuilplaatsen komen, en je zult snel moeten handelen, anders wordt de kat waarschijnlijk geadopteerd.

Omdat ze graag tijd met je doorbrengen, kun je sommige van die momenten omzetten in activiteiten waardoor je Ragdoll haar lichaam beweegt. Afgezien van een correct dieet, kunnen Ragdoll-katten profiteren van speciale voedingssupplementen om hun groei te ondersteunen. Omdat verzorging zo'n belangrijk aspect is van de zorg voor Ragdoll-katten, moet het vanaf de allereerste levensweken worden gestart. Tijdens de eerste 12 weken van zijn leven groeit een ragdoll-kitten in hetzelfde tempo als een huiskat.

De houder van het wereldrecord voor de langste huiskat is een Main Coon genaamd Mymains Stewart Gilligan. Het eerste levensjaar van een kat is het belangrijkste, want hoe je hem dan traint, zal zijn levenslange gedrag bepalen.

Leave a Comment

All fileds with * are required