Wat is ragdoll-kat?

De ragdoll is een kattenras met een kleurpuntvacht en blauwe ogen. De morfologie is groot en gespierd, en het heeft een halflange en zijdezachte vacht. Ragdolls werden ontwikkeld door de Amerikaanse fokker Ann Baker in de jaren zestig. Ze staan vooral bekend om hun.

Wikipedia De Ragdoll is een kattenras met een kleurpuntvacht en blauwe ogen. Ze staan vooral bekend om hun volgzame en kalme temperament, en aanhankelijke aard. De naam 'Ragdoll' is afgeleid van de neiging van individuen uit het oorspronkelijke fokbestand om slap en ontspannen te worden wanneer ze worden opgepakt. Ragdolls zijn grote, lieve katten die ongelooflijk geduldig en zachtaardig zijn.

Ondanks hun imposante grootte zijn deze katten een kalm en rustig ras dat niets liever doet dan spelen en knuffelen met hun ouders. De Ragdoll is een groot, indrukwekkend en weelderig gecoat kattenras. Onder een indrukwekkende zijdeachtige, dichte en halflange tot langharige vacht bevindt zich een lange, gespierde kat met een brede borst, korte nek en stevige benen. De staart is lang en bossig, en de vacht zal bij de volwassen kat een donzige broek vormen op de achterbenen en een majestueuze kraag rond de nek en keel.

De Ragdoll is een grote kat met een lang lichaam. Ze is zwaar uitgebeend, heeft een lange staart en een pluche vacht. De Ragdoll lijkt nog groter dan ze is. Ann Baker, een fokker die in de jaren zestig in Californië woonde, wordt gecrediteerd voor het creëren van de Ragdoll (ze markeerde ook de naam).

Baker nam een gedomesticeerd langharig wit vrouwtje dat wild werd aangetroffen in haar buurt, en fokte haar met een andere langharige kat. De resulterende kittens waren de voorlopers van het Ragdoll-ras. Door te selecteren voor eigenschappen zoals een vriendelijke persoonlijkheid en lange, pluche vacht, produceerde Baker uiteindelijk de grote, zachte kat die we vandaag kennen en waar we van houden. Volgens de Cat Fanciers' Association (CFA) wegen mannelijke Ragdolls doorgaans tussen de 15 en 20 pond en vrouwtjes tussen de 10 en 15 pond.

Dat maakt ze iets groter dan andere katachtige zwaargewichten zoals de Maine Coon, die tot 18 pond kan wegen, en de Noorse boskat, die tot 16 pond kan wegen. De ragdoll-kat is een grote, aanhankelijke kat die met de stroom meegaat. Ragdolls zijn ideale schoothonden omdat ze gewoon slap worden van plezier wanneer ze worden geaaid en ze hun naam geven. Dit kattenras is een van de grootste, maar laat je niet intimideren door de grootte.

Hun grote blauwe ogen en luid, keelachtig spinnen laten je weten dat het gewoon grote softies zijn. Ragdolls zijn notoir sociaal, waardoor ze goed passen bij bruisende huizen met veel mensen en vriendelijke huisdieren. De Ragdoll is in feite een door de mens gemaakt ras, gemaakt in het begin van de jaren zestig door Anne Baker, een kattenfokker in Californië. Het is een goed idee om de zachte Ragdoll als een kat alleen binnenshuis te houden om hem te beschermen tegen aanvallen van honden of coyotes, ziekten verspreid door andere katten en de andere gevaren waarmee katten die naar buiten gaan worden geconfronteerd, zoals aangereden worden door een auto.

Beginnend met een fokpaar IRCA-katten, ontwikkelde deze groep uiteindelijk de Ragdoll-standaard die momenteel wordt geaccepteerd door grote kattenregisters zoals de CFA en de FIFe. Omdat Ragdolls geen dikke ondervacht hebben, werpen ze niet zoveel af als andere katten en zijn ze niet vatbaar voor matten. Naarmate de tijd verstreek, had Baker op een gegeven moment steeds excentrieke ideeën over het ragdoll-ras, ze beweerde zelfs dat het ras het resultaat was van medisch veranderde genetica, hoewel die bewering ongegrond is. Of je nu al een Ragdoll-kattenouder bent of overweegt om een Ragdoll aan de familie toe te voegen, je zult dol zijn op deze leuke weetjes (en schattige foto's) van een van's werelds liefste kattenrassen.

Net als Siamese katten hebben Ragdolls een speciaal modificatorgen dat voorkomt dat pigment zich in de vacht ontwikkelt en albinisme veroorzaakt. Hoe een Ragdoll wordt opgevoed, kan van invloed zijn op het feit of ze al dan niet slap of knuffelig zullen zijn, maar niet altijd. Er worden echter nieuwe kleuren geïntroduceerd in dit ras, dus de Ragdolls die nu te zien zijn, zijn nog kleurrijker dan in het verleden. De Ragdoll was misschien wel een mix van de Birmezen, Birmaan, en de Perzische, maar de kat die wordt gecrediteerd als de originele Ragdoll is een witte kat genaamd Josephine.

De Bicolor Ragdoll vertoont ook donkere punten, maar vertoont een omgekeerde V op het voorhoofd, waarbij de maag, alle vier de benen en de kraag wit zijn. ragdoll-katten zijn waarschijnlijk het best bekend om hun zijdeachtige, witgekleurde vacht en heldere, blauwe ogen, maar er is veel meer aan deze prachtige poesjes dan hun knappe uiterlijk. Ragdolls die zijn gesteriliseerd of gecastreerd, hebben meestal het hele jaar door een weelderige vacht omdat ze de hormonale schommelingen missen die optreden bij ongewijzigde katten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required