Kunnen ragdoll-katten over hekken springen?

Laat ze nooit buiten tenzij onder toezicht in een kattenbestendige tuin of aan een aangelijnd %26 harnas, het is het risico gewoon niet waard. Hoewel niet bekend als springers, hebben ragdoll-katten het natuurlijke vermogen om zo hoog te springen als 12 tot 15 voet. Dit betekent dat ouders van gezelschapsdieren toezicht moeten houden op deze katten en ervoor moeten zorgen dat hun thuisomgeving veilig is wanneer deze zachtaardige reuzen zich avontuurlijk voelen. ragdoll-katten zijn snelle en behendige beestjes die gemakkelijk over hoge hekken en obstakels kunnen springen.

Ik ken iemand met drie ragdolls. Ze heeft extra hekwerk dat schuin staat ten opzichte van haar normale hekwerk. Als ras gedijen Ragdolls op gezelschap, en om deze reden zullen de meeste gerenommeerde fokkers en de meeste reddingsacties weigeren een enkele kat of kitten te huisvesten in een huis waar het urenlang moet worden achtergelaten. Het is waar om te zeggen dat sommige Ragdolls zich zullen aanpassen aan en het hoofd zullen bieden aan achtergelaten worden, maar evenzeer kan een eenzame Ragdoll gestrest raken en stressgedrag beginnen te vertonen, zoals toiletteren weg van huis.

Als je je Ragdoll regelmatig lange uren moet verlaten voor hun geluk en welzijn, moet je proberen ervoor te zorgen dat ze het gezelschap hebben van een andere kat. Als je overweegt een Ragdoll te huisvesten en weet dat deze overdag regelmatig met rust wordt gelaten, dan is de Ragdoll misschien niet het ras voor jou, dus denk goed na voordat je er een aanneemt. Het is echter een volkomen verkeerd idee over de Ragdoll-katten. Ragdoll-katten houden van springen en ze kunnen relatief hoog springen.

Bovendien maken hun goed gestructureerde achterpoten ze tot een goede trui. Ragdoll-katten kunnen over hekken springen als ze kort genoeg zijn. Hoewel ragdolls misschien niet de verticale sprong van andere rassen hebben, kunnen ze nog steeds met veel hoogte springen en zijn ze uitzonderlijke klimmers. Als je kleine hekken hebt, moet je misschien je ragdoll in de gaten houden als je ervoor kiest om ze buiten te laten.

Het is ook het beste om voorwerpen te verwijderen die zich dicht bij het hek bevinden, omdat je ragdoll kan proberen erop te klimmen om te ontsnappen. Zoals het geval is met alle katten, stambomen en moggies, kunnen Ragdolls een nierziekte ontwikkelen, vooral in hun schemerjaren. Als je ragdoll-kat nog niet eerder buiten is geweest, weet je waarschijnlijk niet hoe ze zullen reageren. De speelsheid van de Ragdoll-katten zet hen dus aan om van de ene plaats naar de andere te springen en langzaam naar de bovenste planken, kasten, enz.

Ik ben er vast van overtuigd dat katten naar buiten moeten gaan - gezien de vreugde die mijn kat ervaart terwijl hij zich de afgelopen dagen gewoon uitstrekt in de zon op het terras, zou het wreed zijn om haar binnen te houden. Mijn buurman heeft twee ragdoll-katten die ze in een harnas stopt met een zeer lange riem die aan een paal is vastgemaakt, en laat ze zo de tuin in. Dit is vooral van toepassing als u een hond bezit, omdat deze onvoorspelbaar is en uw kat kan achtervolgen - of erger nog aanvallen - wanneer hij voor het eerst gedwongen wordt zijn omgeving te delen. Ragdoll-katten kunnen naar buiten gaan zolang ze goed onder toezicht staan en binnen een omheinde omheining worden gehouden, zoals een achtertuin.

Het aantal roofdieren in een regio is van invloed op hoe lang een kat daar kan overleven; hoe meer roofdieren, hoe slechter de overlevingskansen van de kat. Een Ragdoll-kat binnenshuis houden is moeilijk omdat katten uitstekende jagers zijn die graag op jachtexpedities gaan. Je ragdoll-kat alleen buiten laten is geen slim idee, omdat ze nog steeds worden blootgesteld aan gevaren zoals auto's, andere dieren, parasieten en ziekten. Zoals je op de foto's kunt zien, bedacht Harry een kattenhektopper die zijn hek veranderde in een kattenomheining.

Als sidenote - sommige mensen vaccineren geen katten die alleen binnenkatten zijn, maar als de mijne aan de lijn gaat, vaccineerde ik altijd voor veiligheid. Ragdoll-katten hoeven niet naar buiten te gaan om gelukkig te zijn, zolang je ze maar een comfortabele habitat biedt die hun natuurlijke wilde gewoonten nabootst, evenals een verscheidenheid aan intrigerend en boeiend speelgoed. Dit werkt natuurlijk heel goed, maar ik raad af om je kat 2 jaar te misbruiken om hem bang te maken om binnen te blijven. Als gevolg hiervan hebben Ragdolls ook hetzelfde instinct om naar hoge plaatsen te klimmen en daar zoveel mogelijk te blijven.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required