Wanneer ragdoll-katten volgroeid zijn?

Ragdolls groeien langzaam op Ragdolls hebben geen haast om op te groeien en behouden hun speelse, kittenachtige karakter jarenlang. Dit maakt ze zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Terwijl de gemiddelde kat grotendeels volgroeid is op de leeftijd van één, groeien Ragdolls in spurts tot ze ongeveer vier jaar oud zijn. Ze stoppen meestal met groeien na ongeveer 4 jaar en bereiken hun volledige volwassenheid.

Normale katten zijn op ongeveer een jaar oud volledig volwassen. De ragdoll behoudt al geruime tijd kittenachtige eigenschappen, veel langer, en bereikt volledige volwassenheid na ruim vier jaar. Grote katten hebben meer tijd nodig om volledig volwassen te worden, dus het duurt langer voordat ze groeien. Het gewicht van een ragdollkat is gemiddeld hoger dan dat van andere rassen.

Mannelijke Ragdolls wegen meestal tussen de 12-25 lbs als ze volgroeid zijn en vrouwelijke Ragdolls wegen ergens tussen de 10-25 lbs, afhankelijk van het gewicht van hun ouders. Om wat context te geven, het gemiddelde gewicht van een volwassen kat ligt tussen de 8 en 10 pond. Als een langzaam rijpend ras ervaren Ragdolls doorgaans groeispurts tot ze vier jaar oud zijn, waarna ze meestal hun volwassen grootte hebben bereikt. De meeste kattenfokkers zeggen dat kittens, afhankelijk van hun ras, stoppen met groeien tussen de 8 en 16 maanden.

Wanneer ze een jaar bereiken, zal hun groei vertragen. Maar ze zullen pas stoppen met groeien als ze ongeveer vier jaar oud zijn. Hun ontwikkeling is veel langer dan bij andere katten omdat ze meer tijd nodig hebben om hun volledige groeipotentieel te bereiken. Ragdoll-katten daarentegen bereiken pas de volledige grootte als ze drie tot vier jaar oud zijn.

In kattenjaren is dit de fase van tiener tot jongvolwassenen voor de kat. Kittens zijn in dit stadium erg actief, en je vraagt je misschien af of ze ooit zullen kalmeren, maar wees gerust, ze zullen uiteindelijk de kalme reuzen zullen zijn die algemeen bekend zijn bij hun ras. Ragdolls stoppen met groeien rond de leeftijd van 3 tot 4 jaar; alle ontwikkelingsactiviteiten in een ragdoll komen op dit moment ten einde, en alleen dan kun je zeggen dat je ragdoll volgroeid is of niet meer groeit. Geïnspireerd door Ragdoll uit mijn kindertijd, Rags, heb ik Floppycats gemaakt om andere (Ragdoll) kattenliefhebbers over de hele wereld te verbinden, te delen en te inspireren.

Als je ze vergelijkt met andere rassen, zijn Ragdolls meestal groter dan Perzen en Siamese katten, maar ze zijn kleiner dan de Noorse Boskatten. Er wordt gezegd dat het haar oorspronkelijke bedoeling was om een kat te creëren met niet-agressieve neigingen (misschien omdat ze is opgegroeid met bobcats), lang haar en geen angst voor water. Sommige ragdoll-kittens beginnen op zes maanden oud een volle vacht en manen te ontwikkelen; voor anderen duurt het veel langer. Maar het zal natuurlijk nog steeds van de ene Ragdoll tot de andere verschillen, vooral met het soort thuisomgeving en levensstijl dat ze hebben.

Tijdens de genezingsfasen gebruik je verschillende technieken om je ragdoll weer aan de slag te krijgen, waaronder het aanvullen van het dieet. Ik heb ook 2 broers die een Ragdoll Siamees zijn, hij is vijf maanden oud en een van mijn jongens weegt 4,95 pond hij heeft een natuurlijke balans L. Op de leeftijd van 5 maanden hebben veel Ragdoll-kittens een periode van piekgroei, dus wees voorbereid om hun voedsel gedurende deze tijd te verhogen. We gaan er normaal gesproken allemaal van uit dat een groter dier zichzelf beter kan verdedigen dan een kleiner dier, maar die logica is niet van toepassing op de grootte van een Ragdoll-kat.

Dit is in overeenstemming met hun energieke levensstijl, maar je moet ervoor zorgen dat, zodra de groei klaar en afgestoft is, je Ragdoll zich niet ongezond blijft uitbreiden. Untamed zet zich ook in voor ethische productie- en verzendmethoden, wat betekent dat wat goed is voor je Ragdoll ook goed is voor de planeet. De juiste voeding op basis van de natuurlijke behoeften van je Ragdoll is essentieel om ervoor te zorgen dat de groei begint en stopt wanneer het zou moeten. Ragdoll kattenfokkers die behoren tot Ragdoll Fanciers Worldwide en Ragdoll Liefhebbers Club International hebben de mogelijkheid om hun gepensioneerde fokvrouwtjes, hun gepensioneerde showkatten en hun gepensioneerde hengsten (fokmannetjes) te vermelden.

Leave a Comment

All fileds with * are required