Hoe zijn ragdoll-katten voor allergieën?

Net als mensen kunnen ragdolls en andere katten zelf allergieën ontwikkelen. Er zijn een paar veel voorkomende categorieën allergieën bij katten, zoals voedsel, seizoensveranderingen, vlooien en teken, en hun omgeving. Gevoelig voor urine- en hartproblemen Raszuivere ragdolls zijn duur om te kopen. Nee, ragdollkatten zijn niet hypoallergeen en andere kattenrassen ook niet.

Ragdolls hebben echter geen ondervacht, wat de kans op allergische reacties aanzienlijk kan verminderen. Desalniettemin zijn sommige mensen allergisch voor kattenspeeksel en huidafscheidingen en Ragdolls kunnen deze net zo goed produceren als andere kattenrassen. Helaas zijn ragdoll-katten NIET hypoallergeen. Ze missen echter een ondervacht, wat betekent dat ze minder afwerpen en minder haar verspreiden.

Bovendien produceren vrouwelijke katten en kittens over het algemeen minder van dat vervelende allergeen. De meeste mensen met kattenallergieën zijn vaak te wijten aan hun speeksel of bontjas. Ragdoll-katten hebben echter niet deze specifieke ondervacht en vanwege dit feit gaan de meeste mensen ervan uit dat ze niet hypoallergeen zijn. Maar tenzij je zeker weet wat je allergisch bent, kun je niet 100% zeker zijn dat je niet allergisch bent voor een ragdoll.

Trouwens, net als andere katten, gebruiken ragdolls hun tong om zichzelf schoon te maken, wat betekent dat er ook speeksel op hun bontballen zit, dus allergisch zijn voor hen is een mogelijkheid. Zijn ragdolls hypoallergeen? Ragdoll-katten kunnen net als elke andere kat een allergische reactie veroorzaken. De misvatting dat Ragdoll-katten hypoallergeen zijn, kwam voort uit het feit dat Ragdolls geen ondervacht hebben, dus het is mogelijk dat mensen die alleen allergisch zijn voor huidschilfers van huisdieren er misschien geen reactie op hebben, speeksel veroorzaakt ook de meest voorkomende allergieën, dus Ragdolls zijn zeker niet hypoallergeen voor iedereen. Laten we zeggen dat je hebt besloten om je adoptie van een ragdoll-kat (of welke kat dan ook) voort te zetten, en het blijkt dat je allergieën oplaaien.

Ik denk dat Missy, de vriendin van mijn tante, allergisch moet zijn geweest voor onderjassen en daarom waren Ragdolls geen probleem voor haar. Nu heb ik nauwelijks problemen met kattenallergieën en geloof oprecht dat het de constante blootstelling was die uiteindelijk mijn immuniteit opbouwde. Bezoek altijd een allergoloog om precies te bepalen wat uw allergische reacties veroorzaakt voordat u probeert hypoallergene katten te adopteren. Het is waar dat ze geen ondervacht hebben, dus over het algemeen zouden ze minder moeten werpen dan andere katten.

Als uw Ragdoll-kat hetzelfde ervaart, zorg er dan voor dat u hem voldoende supplementen geeft, zoals Omega 3-vetzuren. Dit hypoallergene mixras is uniek en heeft de persoonlijkheid van een Ragdoll en de schoonheid van een Siamese kat. Sommigen melden zelfs een minimale reactie op hun Ragdoll, terwijl anderen er hun missie van maken om hun allergie effectief te beheersen. Laten we dieper ingaan op elk van deze factoren, zodat u een volledig beeld krijgt van hoe Ragdolls allergieën beïnvloeden.

Geen Ragdolls, maar de ex leerde leven met de allergieën, wat toch niet zo erg bleek te zijn. Dus je hebt een kat die je hart heeft gestolen, maar je niest nog steeds bij het zien van ze, wat kun je doen? Gelukkig zijn er nogal wat dingen waar mensen met allergieën naar kunnen kijken om hun reacties of kans op een reactie te verlichten of zelfs te verminderen. Over het algemeen zal uw kat minder krabben en trillen als uw kat een gezond immuunsysteem heeft, met nul tot weinig irriterende stoffen of problemen. Met zijn gemakkelijke persoonlijkheid en sociale temperament is de ragdoll klaar om met zowat iedereen bevriend te zijn.

En vanwege hun focus op hun baasje, hebben deze katten de neiging om meer vatbaar te zijn voor verlatingsangst - zoals de honden waarmee ze worden vergeleken.

Bron: Belcat.be

Leave a Comment

All fileds with * are required